Nyheter

Påskeferie i nabolaget


For mange blir årets påskeferie ganske annerledes enn planlagt. Men det trenger ikke bety mangel på gode opplevelser.

Koronaviruset har satt en stopper for mange nordmenns ferieplaner. Men kanskje kan dette bli påsken du virkelig blir kjent med mulighetene som finnes rett utenfor døra? 

Man trenger ikke alltid reise langt for gode opplevelser. Vi har alle ulike utgangspunkt, men i Norge er vi heldige: Selv om du bor midt i byen, er det sjeldent langt til nærmeste naturopplevelse. Denne påsken oppfordrer vi derfor til å se muligheter istedenfor begrensninger. Selv om vi alle bør følge myndighetenes råd om å unngå reising og å samles i store grupper, er det fortsatt mye man kan gjøre om man bare bruker fantasien.

Hva med å ta med hengekøya ut i nærmeste skog? Unngå kollektivtransport så langt det er mulig, og dropp de mest kjente turmålene. Dra ut på oppdagelsesferd, så kanskje finner du en helt perfekt, litt bortgjemt plass der du kan nyte skogens ro.

Hengekøyetur er en perfekt aktivitet for deg som ønsker en natt under åpen himmel. Men husk at det fortsatt kan bli ganske kaldt om natten!

Har du små barn kan telt være et bedre alternativ, og man trenger ikke dra langt. Hva med å slå opp teltet i hagen? Da er det kort vei inn hvis natten skulle bli for lang, men man kan fortsatt få en uforglemmelig opplevelse.

Kombinasjonen av påske i april og i lavlandet betyr også en herlig dose av vår. Gå til nærmeste skog på jakt etter blåveis og hvitveis mens du hører svarttrosten synge krystallklart. 

Svarttrosten byr på herlig vårstemning.

De fineste stiene ligger ofte i det nærmeste skogsområdet. Fyll sekken med kakao og kvikklunsj og ta med både store og små ut på tur for å fange opp vårtegnene. 

April er også sykkeltid! Finn en skogsbilvei eller kyststi nær deg, og tråkk avgårde. 

Har du tips til hyggelige aktiviteter i ditt nærmiljø?

På vår Facebook-side har vi satt i gang en konkurranse der du kan vinne et helgeopphold på Geilolia når vi igjen kan reise rundt i vårt flotte land. Alt du må gjøre for å delta er å dele ditt beste tips til en nærtur i kommentarfeltet. Klikk deg inn her for å delta. 

God påske! 

Du må ikke alltid langt for å få fine naturopplevelser.