Nyheter

De unike små overnattingsstedene på norgesferien


Vil du sovne til solnedgangen mens du beundrer den fra senga, våkne opp til morgenrødme og se nordlyset danse sin magiske dans? Da er unike overnattingssteder noe du bør sette på din bucketlist!

De siste årene har det kommet stadig flere genuine og unike overnattingssteder, som er plassert der også naturopplevelsene er unike. Det er små hytter i trærne, mellom trærne, i fjellsider, i skogen, i viddelandsskapet og langs kysten. Det er glamping, som iglolignende installasjoner der naturen fyller hele rommet. Man bor i naturen og under tak, samtidig som man får en god porsjon luksus. 

Baugsberget Fjelltopphytter 

På toppen av Aukrust-bygda Alvdal strekker tre hytter seg mot himmelen på Baugsberget, 800 moh med utsikten rett imot Tronfjell og den idylliske fjellbygda nord i Østerdalen. Pakker du sekken og setter deg på Rørosbanen og går av toget på Alvdal stasjon er det en fin tur på beina til hyttene på Baugsberget. Med litt ekstra puls opp stien i lia, føles det godt å åpne hyttedøra og kikke inn i den eksklusive lille hytta, som har alt du trenger og litt til for ei natt tett på naturen. Her sover du i de beste senger, mens du sovner og våkner til den spektakulære utsikten. Du har det du trenger av utstyr for å lage deg et herremåltid, som gjør oppholdet på Baugsberget akkurat så velsmakende som du ønsker deg om du har tatt med deg de rette ingrediensene da du pakket sekken.

 

Lårdal Tretopphytter

I Lårdal i Vest-Telemark kan du sjekke inn på Lårdal Tretopphytter, Her er naturen storslått og du bor midt i et dyrerike. I sesong kan du høre dyr som hjort, gaupe og ørn kalle på sin make. Det er et rikt dyreliv og du har det tett på deg der du bor i Elvehytta, hele 8 meter over bakken. Tretopphytta «henger» over elva Lårdalsåni, som renner ut i Telemarkskanalen. Igjennom de store takvinduene ser du både stjernehimmelen og tretoppene der de svaier i vinden. Hytta har alle fasiliteter for et unikt opphold midt i skogens ro.

Opplev Auna 

Under TravelXpo 2023 fikk vertskapet bak Opplev Auna tildelt günderprisen for utviklingen av opplevelsen de tilbyr fra sin lokasjon langs kysten av Trøndelag. Tar du turen hit bor du i glassigloer i kystlandskapet. Glassigloene tilbyr alt du trenger av komfort og utstyr for et opphold, tettere på naturen kommer du ikke! Hvis du ønsker det lille ekstra som lokalmat levert på døra, fikser vertskapet det også. Her sovner du til bølgeskvulp og våkner til lyden av sjøfugler, kanskje en havørn svever forbi mens du speider utover sjøen? Med alpakkaer, kaniner og høns bor du også tett på dyrelivet på gården. Du får garantert en unik opplevelse i fin kystnatur i Trøndelag.

Pan Tretopphytter 

På Finnskogen ligger tretopphyttene, som er nominert til flere internasjonale priser for sin arkitektur og sitt design. Her er det stillheten som råder, kanskje titter et ekorn inn på deg mens du beundrer fuglelivet i de samme tretoppene. Utenfor hver hytte er det en eksklusiv bålplass, hvor du kan nyte solnedgangen og ei magisk stund under stjernehimmelen. Hyttene har alle fasiliteter, og et elegant interiør som matcher naturen. Hvis du vil ha litt ekstra spenning, kan du være med en kjentmann for å spisse ørene i den hensikt å fange opp ulvehylene i Finnskogens mektige skogsområder.