Nyheter

Du trenger aldri reise langt for å finne DNTs tilbud


Den Norske Turistforening (DNT) har aktiviteter for alle aldersgrupper uansett om du bor i byen, på fjellet eller ved vannet. Under TravelXpo, vil de gjerne vise publikum noe av det de kan tilby. 

– På vår stand kan du få inspirasjon til opplevelser i fjellet, i bymarka og ved fjorden. Vi vil gi informasjon om tilbudene våre og kan dessuten bistå ved planlegging av turer og fritidsreiser – enten på egenhånd eller som deltager på en av våre mange aktiviteter, sier rådgiver i DNT Oslo og Omegn, Jan-Petter Røisgaard.
Han ønsker at standen til turistforeningen skal være et sted der medlemmene kan møte dem, men også en arena der de håper på mange nye bekjentskaper, som selvsagt ønskes velkommen til å ta i bruk deres tilbud og som medlemmer i DNT.

Jan-Petter Røisgaard

Noe for alle
– Hos oss har vi tilbud til alle aldersgrupper, og både til medlemmer og andre. Vi har Barnas Turlag, som legger til rette for de yngste, og DNT Ung, med aktiviteter for dem mellom 13 og 26 år. I tillegg har vi en rekke aktiviteter for voksne og da seniorer spesielt, sier han.
Opplevelsene er imidlertid ikke kun knyttet til alder, men også interesser. Kanskje høres det spennende ut med fjellsportaktiviteter, som klatring, bre- og toppturer eller kajakkpadling?
– De som søker et internasjonalt turfellesskap, turer og aktiviteter for mennesker med funksjonsnedsettelser, singelturer, yogaturer med mer finner også et godt tilbud hos oss. Våre aktiviteter er både for dem som foretrekker å dra på tur og aktiviteter på egenhånd og dem som ønsker å melde seg på ferdige turopplegg og søker turfellesskap med andre, sier Røisgaard.

Få gode tips til turen
For å vise frem litt av det de driver med, sørger DNT også for noen aktiviteter i foreningens ånd under messen. Messepublikummet kan delta på fellestur på Fornebulandet, med frivillige turledere, både lørdag og søndag, og det blir rebus for de yngste for å finne maskoten til DNT, Turbo.
– Inne i Telenor Arena blir det klatrevegg som alle kan teste. Denne betjenes av klatreinstruktører fra DNT Ung Oslo. Det blir også anledning til å få turtips fra bestyrerne på noen av fjellhyttene våre, og få også med deg råd om hvordan du pakker tursekken, sier han.
Han legger til at standen vil få et hyttekoselig preg, da de vil skape en turisthytteopplevelse inne i messehallen. DNTs generalsekretær Dag Terje Solvang, bestyrere fra noen av fjellhyttene og andre fra foreningen vil være til stede for å svare på spørsmål.

Bilder fra fellestur mellom Nørdstedalseter og Sognefjellshytta. Andre etappe av MASSIV.

Spennende opplevelser
– Vi kommer selvfølgelig til å tilby besøkende på TravelXpo en ekstra motivasjon for å melde seg inn akkurat denne helgen, men håpet er at den egentlige grunnen for å melde seg inn i DNT er at vi tilbyr spennende opplevelser gjennom hytter, sti- og rutenettet og organiserte turer og aktiviteter, sier Røisgaard.
For DNT er det først å fremst et mål å få vise frem sitt brede og unike tilbud, samt å vise at det finnes tilbud i alle deler av Norge. DNT er en medlemsorganisasjon som er til for folk med ulike bakgrunner, og han tror at mange kan finne mening i å støtte deres arbeid med å legge forholdene til rette for at flest mulig skal få gode naturopplevelser.
– Opplev både vinter-, sommer og høstfjellet med DNT. Padle til en fjordhytte eller gå til en markahytte etter jobb og vær på plass til morgenmøtet på jobb dagen etter. Finn deg et fellesskap på våre turer og aktiviteter eller som DNT-frivillig, er oppfordringen fra Røisgaard.

Tekst: Katrine Andreassen
Foto: DNT & Linn Hines