Nyheter

Havkanten Gjestehus – unike opplevelser på Helgelandskysten


Havkanten Gjestehus er et familieeid gjestehus lokalisert i et gammelt fiskevær fra 1892 på Husvær i Herøy kommune på Helgeland. Det er fullt bemannet med et komplett team av kokker, servitører, vertskap og aktivitetsguider som er klare til å skreddersy opplevelser for private- og firmaturer.

Flere og flere setter pris på teambuilding og kurs- og konferanse der god mat, overnatting og opplevelser er tilrettelagt for god utnyttelse av den vesle tiden man har til rådighet.

Selv om de bare er 4 heltidsansatte på Havkanten Gjestehus, har de et godt lokalt samarbeid basert på innleid arbeidskraft når det er mange besøkende.

Hvis du er ute etter den beste blåturopplevelsen i Norge, er Havkanten definitivt rette plassen. På Havkanten er det også mulig å dra på familieturer med opplevelser langs Helgelandskysten.

– Vi jobber mye opp mot gruppemarkedet. Det er mer forutsigbart enn drop-in markedet som helhet og vi vet lettere hvem vi har å forholde oss til. Når vi kjenner programmet, vet vi også hva vi trenger av bemanning for arrangementet og har kontroll i alle ledd, sier Terje Røren Johansen, eier og daglig leder av Havkanten gjestehus.

Firmatur med opplevelser
Enten man er ute etter lokaler for kurs- og konferanse i Nord-Norge eller ønsker en firmatur med opplevelser på Helgeland spesifikt, tilbyr og tilpasser Havkanten et rikt utvalg ulike opplevelser.

Terje utdyper videre at det handler om å ha kontroll på hvert enkelt minutt og hvert ledd hele veien. På den måten klarer de å sørge for at det blir en god opplevelse for gruppa.

I det langstrakte paradiset som Helgeland er, ligger alt til rette for nettopp gode opplevelser når en aktør som Havkanten tar regien og skreddersyr en pakke med opplevelser.

Gjestene ønsker å oppleve mye på kort tid og da bør ikke logistikk være utfordring.

– Vi får svært ofte tilbakemeldinger på at vi balanserer opplegget med ulike aktiviteter på en veldig god måte. Da unngår man at gjestene opplever stress rundt logistikk og alt det praktiske, sier Terje.

Når en gruppe er på besøk, stenges huset for andre gjester, slik at gruppa kan få all oppmerksomhet.

Beliggenheten er eksotisk i seg selv
Langs kysten av Helgeland ligger et av verdens vakreste øyriker som også er på UNESCO`s verdensarvliste. Kontrasten mellom hav og de nesten 2000 meter høye fjelltoppene i innlandet er eventyrlig vakkert.

Havkanten serverer kulinarisk mat og fokuserer på velvære når man er på «basecamp». Gode opplevelser når man er i ro skal komplettere opplevelsene med toppturer, havfiske og kystkultur.

Ikoniske Torghatten og De syv søstre med topper på rekke og rad, lokker turister til Helgeland. I tillegg kommer muligheten for skjærgårdscruise rundt Vega med over
6500 store og mindre øyer. Rett og slett opplevelser mange ønsker seg.

Historie og rettesnor
Med erfaring innen salg og relasjonsbygging, samt som hyppig bruker av kysten rundt Helgeland startet Terje opp Helgeland Opplevelse i 2018. Høsten 2019 utviklet dette seg videre til etablering av Havkanten Gjestehus.

Foto: Daniel Berg, Nordfra.no

– Vi har investert mye i Havkanten, fordi vi følte at området hadde et stort potensial for de som ønsker å reise og oppleve stedet. Det er veldig få som driver opplevelsesreiser hele året ute ved kysten. Vi oppfatter at gjestene våre vil ut. Det er rettesnora vår. Vi skal alltid ha åpent og gi gjestene gode opplevelser.

Snakker ikke om sesonger på Havkanten
Det hender Terje får spørsmål om hvordan sesongen har gått, men for Havkanten Gjestehus er sesongbegrepet visket ut og erstattet med et sterkt fokus på helårsdrift.

Terje forteller at som eventbyrå og arrangør er det følgelig et stort spenn i ulike opplevelser og at kysten på Helgeland har noe å vise frem hele året.

Fisketurisme er populært, og Helgeland er nok et av de beste fiskestedene i Norge. Mellom oktober og desember kan man få mange fine opplevelser rundt havfiske, kajakk, krabbefiske, fridykking, dykking og kulinarisk mat.

Det kan man også på sommeren, men da er det samtidig et glødende miljø for safarier, kajakk-kurs, umami og toppturer, fortsetter Terje.

Ønsker flere aktører på banen
Ytterst uti havgapet ligger Havkanten Gjestehus som et stort eventyr. Og det er lett å komme dit fra mange ulike utgangspunkt. Eksempelvis tar direkteavganger fra Brønnøysund og Sandnessjøen kun 1 til 1,5 time fra Gardermoen.

– Når vi kan konsentrere oss om det vi er gode på og bruke de lokale til det de er gode på, blir resultatet mye bedre enn om vi skulle ha forsøkt å gjøre alt selv, sier Terje.

Terje er opptatt av å formidle at Havkanten ønsker flere aktører på leverandørsiden som er knyttet til opplevelser. Det er også et behov for flere senger og restauranter utover kysten.

– Får jeg en forespørsel på 50 personer eller mer, kan jeg i utgangspunktet ikke ta dem til Havkanten. Da hopper man gjerne over Helgeland og drar kanskje til Lofoten isteden.

Havkanten Gjestehus har 17 rom og kapasitet på maks 44 personer. De samarbeider med flere event-byråer, nasjonalt og internasjonalt, og flere turoperatører som sender kunder på nytt og på nytt.

– Vi er glad i lokalsamarbeid, men er samtidig nødt til å ha et godt samarbeid både nasjonalt og internasjonalt, avslutter Terje Røren Johansen, eier og daglig leder av Havkanten Gjestehus.

Meld deg på havkantens egen julekalender og vinn flotte premier her:

https://havkanten.julekalender.no/

Artikkel hentet fra Nordfra.no
Foto: Nordfra.no/Havkanten