Nyheter

Fra Stillehavet til Nordvestpassasjen


Få med deg historier fra mer enn seks år ute på jordomseiling, når seilerparet Paul Lübbe og Linn Charlotte Klund gjester TravelXpo.

Toppfoto: Benn Cooke

I løpet av årene på havet har de to sett og opplevd de utroligste ting, og knyttet bånd med mennesker fra fjerne himmelstrøk. På TravelXpo skal de holde to foredrag, ett om da de mer eller mindre spontant ble fastboende på en av Vanuatus 83 øyer i Sør-Stillehavet, og ett om deres dramatiske tur gjennom Nordvestpassasjen.

Livet på Vanuatu

På Tanna, ved foten av en ytterst aktiv vulkan, ligger små landsbyer hvor folk bor i bambushytter, ferdes i utriggerkanoer og lager mat på bålet. I foredraget sitt vil Paul og Linn Charlotte ta deg med på safari inn i Vanuatus «tribal world» hvor eksplosive vulkaner, spektakulære grotter og korallrev står for bakgrunnskulissene. Følg globetrotterne på en eventyrlig ferd gjennom en spennende kultur der livsgleden og gjestfriheten er smittende – krydret med en ørliten dose kannibalisme og moderne heksekunst, toppet med naturkrefter på sitt råeste.

Nesten ett år ble tilbrakt på den tidligere kannibaløya Vanuatu. Foto: Amanda Sailing

I Amundsens fotspor

Alaska/Nord-Canada, 2018: Nord-Amerikanske myndigheter stenger av Nordvestpassasjen for lystbåter. Rekordmengder med is har allerede tvunget 17 båter til å snu, én har sunket.

Bosetningene langs kysten venter desperat på årets første forsyningsskip. Inne i passasjen

befinner det seg fortsatt to seilbåter, en av dem er ”Infinity“. Linn Charlotte og Paul var en del av mannskapet, og tar deg nå med på et spennende polareventyr, med førstehåndshistorier, dramatiske bilder og videoklipp fra turen. Den strabasiøse ferden bød på historiske møter så vel som vågal seiling og arktisk ekstremsport, akkompagnert av fabelaktig nordlys og majestetiske isbreer.

For foredragstider, se programmet her.