Nyheter

Eventyrlig opplevelser og norske bygdeperler


HANEN sine medlemmer står for opplevelser basert på kultur, omtanke og bærekraft. Til TravelXpo tar de med seg fem flotte representanter.

Tekst: Ida Save
Toppfoto: Cathrine Dokken

HANEN er en medlemsorganisasjon og et nettverk for småskala lokalmat og reislivsbedrifter. Deres 500 medlemmer holder til over hele landet, og tilbyr et mylder av eventyrlige opplevelser og norske bygdeperler. 

– Den matglade finner gardsutsalg med ost, skinke, kjøtt, sider, most eller et deilig måltid. Den som liker fart og spenning kan dra på rafting, hundekjøring, lamakos, stisykling eller via Ferrata. Eller kanskje en helg med fjellridning frister, og overnatting på setra hadde vært midt i blinken, sier Agneta Lindén Moen. 

Bærekraft

Hun forteller videre at de har utviklet en egen app, der man enkelt kan finne frem til de ulike stedene. 

Alle medlemmene til HANEN driver med bærekraftige opplevelser, ofte med utgangspunkt fra sin egen gård. På TravelXpo møter du fem representanter: Hindsæter, Marmelkroken og Nordtun gård fra Andøya i nord, Brimi Sæter fra Lom i Jotunheimen og Flatheim fra Viksdalen i Sogn. 

– Sistnevnte har tatt sitt bærekraftengasjement et steg videre og har sertifisert seg som Økoturismebedrift. Det er veldig hyggelig at de vil få overrakt beviset for dette på messen, sier Lindén Moen. 

Hindsæter er et koselig tømmerhotell fra 1898, med panoramautsikt over Sjoadalen og Jotunheimen. Og Marmelkroken har til og med fått oppmerksomhet fra selveste Vogue, sjekk ut saken her. 

Nordlys ved Marmelkroken.

Hjemmelaget ost

Lindén Moen trekker også frem ost som et spesialfelt,  noe som også vil bli synlig på messen. 

– Både Brimi Sæter og Nordtun gård lager nydelige produkter av egen melk, som du på messen kan både smake på å få kjøpt med deg en liten bit hjem av. 

På spørsmål om hva HANEN ønsker å inspirere med på TravelXpo, svarer hun at de først og fremst vil inspirere til å gjøre oppdagelsesreiser til de litt skjulte perlene i Norge. 

– Norge er et fantastisk ferieland, og hele verden vet det, men som alltid er det lett å bli litt blind for det som ligger utenfor din egen dørstokk. Vi vil inspirere til å smake på landsbygda, møte de ekte personlighetene, og få tips fra de lokale tilbyderne om opplevelser og perler i sitt område. Og sist, men ikke minst håper vi å inspirere til å bestille et opphold på et at disse flotte stedene.

Fra Nordtun gård.