Nyheter

Overnatt i herskapelige omgivelser


De ansatte på Støtt Brygge ønsker å være et godt vertskap for alle som besøker dem på Helgelandskysten.

«En av de største opplevelsene vi hadde da vi ferierte på Helgelandskysten var Støtt Brygge.  Ved å komme inn i døra på Gammelbutikken Restaurant ble vi satt 150 år tilbake i tid. Den ramsalte og autentiske atmosfæren ga oss en følelse av å være deltaker i en Hamsun film. Og så var det sjømaten da…, tørrfisksuppe, indrefilet av hvalkjøtt, multedessert… en kulinarisk smaksopplevelse som må bare nytes».

Eva Andersen, daglig leder og 4. generasjons eier, forteller med stort engasjement om tilbakemeldingen fra Oslo-paret som besøkte Støtt Brygge i sommer. 

– Vi har hatt en omsetningsvekst på 50 prosent i 2019, og mye av den økte veksten skyldes ferie- og fritidsmarkedet fra Oslo og Østlandsområdet. 

Helgelandskysten er blitt en av Norges mest attraktive feriemål og benevnes av mange som verdens vakreste kyst med sine øyer og majestetiske fjell.

Museum

10.-12. januar deltar Støtt Brygge på TravelXpo på Telenor Arena utenfor Oslo. Dit kommer også Evas datter, Benedicte (21) med samboer Preben (21).

– Vi studerer i Oslo, og jobber i tillegg med digital markedsføring og har sommerjobb i restauranten på Støtt Brygge. Om sommeren er det full trøkk og kjempegøy å møte gjester og være vertskap. Det viktig å by på seg selv og vi er opptatt av at gjestene skal føle seg godt ivaretatt og personlig velkommen, fremhever det unge paret.

Støtt Brygge ønsker å fortelle gylne historier fra storhetstiden på Støtt, øyriket som var et av de største og mest sentrale handelsstedene langs Helgelandskysten. 

– I andre etasje over restauranten har vi et museum, hvor vi har mye spennende historie og gjenstander knyttet til handelsstedene, fiskernes liv og virke, jektefarten, tørrfiskproduksjon med mer, sier Eva. 

Nyrestaurert

Hun legger til at mange bedrifter legger sine møter og seminarer til Støtt Brygge. 

– I Konferansemuseet er det møterom med plass til 40 personer, og våre store eksklusive sjømatbuffeter er veldig populært på kvelden. Ribturer langs kysten, samt en rekke spennende naturopplevelser med både fisk, kajakk og besøk på Svartisen, gjør et slikt bedriftsarrangement helt unikt. Flere landsdekkende firmaer har allerede besøkt oss. Kanskje noe for bedriften din i stedet for å dra på utenlandstur?

Støtt Brygge har de siste året gjennomført en storstilt restaurering av det gamle handelsstedet hvor det er blitt herskapelig overnatting i Bakeriet, Stabburet og Rorbua. I dag har de 34 senger, og ved behov for flere sengeplasser, leier de inn hytter på Støtt hvor hyttefolket på øya bidrar.

– I sommer hadde vi et stort bryllup med 90 gjester som overnattet og spiste vår eksklusive sjømatbuffet. Vi kommer til å legge opp til å ha flere store event i tiden som kommer, sier Preben. 

Enkel adkomst

Benedicte bodde i Bærum helt frem til hun var 12 år, og hun forstår at det kan synes langt å reise helt til Helgeland fra Østlandet.

– Men det er enklere og lettere enn mange tror. Med fly til Bodø tar det bare ca. en time til Støtt med hurtigbåten som har daglige avganger. Fjorårets store nyhet var øyhopping med hurtigbåten hvor det ble satt opp en ekstra sommerrute med flere avganger. Her kan du dra fra Bodø og Sandnessjøen både morgen og ettermiddag, besøke Støtt og mange av de andre øyene på Helgeland.  Dette ble en knallsuksess og videreføres på samme måte i år, sier Benedicte. 

Hun mener at Helgelandskysten bør stå øverst på “bucket list”-en dersom du har egen fritidsbåt.

– Støtt ligger midt i leia og har gode havneforhold med restaurant knyttet til gjestehavna.  Å seile oppover er veldig populært.  

Sett av god tid

Naturopplevelsene på Helgeland er sterke. Ønsker du å padle kajakk mellom holmer og skjær, er øyriket langs Støtt svært godt egnet for det. Du kan ha med guide eller delta på ulike kajakk-kurs. Fuglelivet er unikt og en attraksjon i seg selv.  Fiskemulighetene er mange, enten du vil leie småbåt eller dra ut med en større fiskebåt. Det er utleie av hengekøyer og sykkel og det er fine turmuligheter og badeplasser på øya. Ønsker du å besøke Svartisen, Norges nest største isbre, er dette en fin dagstur. 

– Visste du at du også kan dra med sjøfly til Støtt? Det tar kun 16 min fra Bodø til Støtt. Støtt Brygge har samarbeid med Saltenfly som flyr inntil 4 passasjerer. Sjøfly kan også kombineres med helikopterture, tipser Eva, som oppsummerer at erfaringene til mange av gjestene er at de legger opp til for kort tid på reisen. 

– Bruk tid og overnatt gjerne både to og tre døgn på Støtt Brygge. Vi bistår deg gjerne med planleggingen av turen som vil gi deg minner for resten av livet.