Nyheter

Aktiv ferie i Lofoten


Lofoten er en drømmedestinasjon for turister fra hele verden, og det er ikke uten grunn.

Den lille øygruppa i nord byr ikke bare på midnattssol om sommeren, men også krystallklart hav, hyggelig lokalbefolkning og spisse tinder. Ønsker du en aktiv ferie er det et hav av valgmuligheter, og her kommer noen tips til hva du kan gjøre:

Bunesstranda og fjelltur til Helvetestinden

Bunesstranda ligger på vestsiden av Moskenesøya, og for å komme hit må du ta båt fra Reine til Vindstad, og deretter ta deg videre til fots i rundt 45 minutter. Like før du er fremme møter du et mektig skue, der du ser den enorme stranda, omringet av fjell, og klart hav så langt du kan se. Har du med deg telt, er dette en ypperlig overnattingsplass.

Bunesstranda.

Når du først har tatt turen til Bunesstranda, bør du også ta deg tid til å gå Helvetestinden (602 moh.). Dette er en til tider luftig tur, men desto mer spennende og spektakulært, med en fantastisk utsikt over Bunesstranda fra toppen.

På vei ned fra Helvetestinden.

Kvalvika og Ryten

Kvalvika er en vik på nordøstsiden av Moskenesøya, og i likhet med Bunesstranda må du også her ta beina fatt for å komme til nok en nydelig sandstrand. Herfra kan du gå til den populære toppen Ryten (543 moh.), der du får panoramautsikt over den vakre stranden om det er tåkefritt. Turen er relativt enkelt, og ikke spesielt eksponert så lenge du holder deg til stien.

Grei utsikt fra teltet i Kvalvika.

Kajakk

Opplev den mektige naturen fra 0 moh.! En padletur i kajakk er å anbefale på det sterkeste om du besøker Lofoten. Søk litt rundt og finn noen som tilbyr uleie, gjerne med guide dersom du ikke har padlet så mye kajakk fra før.

Kajakktur i Lofoten anbefales på det sterkeste, en flott opplevelse selv i overskyet vær.

Festvågtind

Like ved det lille tettstedet og fiskeværet Henningsvær, av mange kalt Nordens Venezia, ligger toppen Festvågtind (541 moh.). Dette er en kort, men bratt tur, som gir en flott utsikt, blant annet ut over Henningsvær. Stien starter i veikanten, like før den første brua over til Henningsvær.

Når du kommer opp i høyden er det mange stier å velge i, så om tiden og været er på din side, er det bare å bruke dagen i det flotte landskapet.

Utsikt mot Henningsvær fra Festvågtind.

Reinebringen

Fjellet Reinebringen (448 moh.) har en spektakulær utsikt, og har derfor lenge vært et svært populært turistmål. Det har ført til stor slitasje på stien, og i løpet av syv år mistet fire personer livet på fjellet. Stien har i flere år vært delvis stengt på grunn av utbedringer, men sommeren 2019 åpnet den igjen. Trappetrinn bygget av sherpaer har gjort stien både tryggere og mer tilgjengelig. Det er likevel bratt, og siste del står sommeren 2019 enda ikke helt ferdig. Men tar du turen helt opp gjør utsikten det helt klart verdt strevet – husk bare å være forsiktig!

Dette er et populært turistmål, så et godt tips er å ta turen tidlig om morgenen (gjerne allerede i 6-tiden) for å slippe å gå i kø.

Det er lett å forstå hvorfor så mange ønsker å besøke Reinebringen når du ser denne utsikten.

Midnattssol og surfing på Unstad

Til tross for sine få fastboende, har den lille bygda Unstad på yttersiden av Vestvågøya blitt et godt besøkt sted. Blant annet er stedet svært populært blant surfere fra hele verden. Her har du flere tilbydere av surfekurs, som også passer deg som aldri har testet surfing før. Men Unstad er også verdt et besøk selv om du ikke ønsker å surfe – er du heldig med været, byr området på en spektakulær panoramautsikt mot havet og midnattssola. Vi anbefaler også å stikke innom Unstad Arctic Surf, som ikke uten grunn reklamerer med “World’s best cinnamon buns”.

Midnattssol på Unstad Camping.