Nyheter

TravelXpo vil vise frem Nord-Norge for østlendinger 


Høstferien nærmer seg, og selv om de fleste nordmenn som ferierer i eget land reiser til Østlandet, er det stadig flere som drømmer om ferie i nord. 

Det nye reise- og opplevelseseventet TravelXpo skal samle hele verden på Telenor Arena 10.-12. januar 2020, men arrangøren et spesielt fokus på å vise frem norske reisemål. 

Tallene fra den ferske befolkningsundersøkelsen som Kantar har utført for NHO Reiseliv i september 2019, understreker hvor viktig et event som TravelXpo kan bli for reiselivsaktører som ønsker å promotere sine perler sentralt på Østlandet.

Drømmer om nord – reiser til Østlandet

Undersøkelsen viser nemlig at hver fjerde spurte nordmann med ferieplaner i Norge kunne tenke seg å feriere i Nord-Norge i høst. Nordland er fylket aller flest ville reist til om de fikk velge kun ett fylke, og Troms og Finnmark kommer like bak. 

Likevel reiser de aller fleste til Øst- eller Vestlandet.

– Det betyr at nordnorske destinasjoner har et godt potensial for å lokke nordmenn på høsttur, sier Kristin Krohn Devold, direktør i NHO Reiseliv, på NHO sine nettsider. 

Til VG sier Krohn Devold følgende:

– Det burde vært laget og annonsert enda flere gode høsttilbud med reise, overnatting og aktiviteter på de populære nord-destinasjonene. Ofte mangler det lille ekstra som utløser kjøp fra en vennegjeng eller familie.

Lofoten er et populært reisemål i nord.

Viser ukjente perler 

Xpo Manager for TravelXpo, Birgit Haugen, forteller at det er nettopp dette TravelXpo skal gjøre. 

– Vi skal inspirere folk på Østlandet til å reise til perler rundt om i Norge de kanskje ikke kjenner fra før, dette inkluderer selvsagt også opplevelser i nord. Målet er å gjøre disse destinasjonene lett tilgjengelige, sier Haugen.

Et viktig poeng er at utstillere på TravelXpo vil møte kundene sine ansikt til ansikt. 

– Vi har tro på at relasjoner skapes best ansikt til ansikt, og TravelXpo blir en unik arena for å selge sin destinasjon til besøkende som kommer med et ønske om å finne ut hvor de skal legge sin neste ferie.