Nyheter

Få tips til sykkelferien på TravelXpo


Hva med å tilbringe neste ferie på sykkelsetet? På TravelXpo kan du både teste sykkelferdighetene og få gode tips til reisen. 

– Stadig flere velger sykkel når de skal ha en aktiv sommerferie med familien, helgetur med venner eller reise bort med kollegaer. Og det er jo ikke rart, når vi vet hvor fint det er å tråkke av gårde i marka, fjellet og langs kysten, sier salgs- og prosjektkoordinator for TravelXpo, Birgit Haugen. Med elsyklenes inntog har enda flere funnet glede ved å sykle inn i nye opplevelser.
– Man kommer så kort eller langt man vil. Det gir mestringsfølelsen og ikke minst turglede, sier hun.

Sykkel og spa
Flere av de som presenterer de fineste sykkelopplevelsene blir å finne på TravelXpo, og du kan få tips til en rekke fantastiske turer.
– Hvem drømmer vel ikke om å sykle langs Helgelandskysten, og hva med å kombinere Dovrebanen med sykkelturen fra “Seter til Spa” i Alvdal og Røros-området i Østerdalen. Tre andre fjelldestinasjoner som har sykkel langt oppe på menyen er Geilo, Oppdal og Gausta, som har milevis med fjellveier og stier å boltre seg på, sier hun. 

Sykkelferie uten bagasje
Mange foretrekker å organisere sykkelferien sin selv, men enten du planlegger sykkelferie i Norge eller utlandet, er det et godt alternativ å finne frem til en turarrangører med sykkelferie som sin spesialitet.
– Discover Norway er en av disse. De arrangerer blant annet turer i Vesterålen, på Helgeland og Senja. De fikser også bagasjetransport for deg, slik at du kan tråkke av gårde med minst mulig vekt, sier hun. Ved turmålet venter et strålende vertskap, god mat og alt annet du trenger etter en lang sykkeltur.
– Du kan også sykle med tralle og telt og finne ditt eget overnattingssted, der du bare hører bølgeskvulp og fjellfugler synge, sier Haugen.

Test ferdighetene
Og er det en stund siden du satt på sykkelsetet sist, kan du benytte anledningen til å gjenoppfriske gamle kunster på messen. TravelXpo er nemlig ikke bare en messe for å se, høre og få de beste tipsene på opplevelser. Du møter også ekspertise på selve sykkelen, og du kan dessuten tråkke rundt i messens egen pump track.
– Vi gleder oss til å sette sykkel og sykkelopplevelser høyt på menyen, så da er det bare å ta turen og la seg bli inspirert. 

Tekst: Katrine Andreassen
Foto: Birgit Haugen