Nyheter

Seks reisetips fra Xpo Manager Birgit


Birgit Haugen har lang erfaring fra reiselivsbransjen, og er nå klar som Xpo Manager for TravelXpo. Her deler hun sine beste reisetips, kanskje finner du inspirasjon til din neste drømmereise?

Endelig er reisen min som Xpo Manager for TravelXpo i gang. Muligheten til å samle, om ikke hele verden, så mye av den under ett tak for inspirasjon og reiseglede måtte gripes. Noe av det jeg synes er finest med å jobbe i reiselivet og også å være på reiser, er å møte et vertskap som skaper opplevelser og gode møteplasser. De som skaper det lille ekstra rett og slett. Det er akkurat det jeg sammen med kollegaer hos arrangøren Compass Fairs skal gjøre med TravelXpo. Vi skal inspirere sammen med vertskap fra små og store perler i reiselivet i Norge og verden.

Fascinert av Geilo startet mitt reiselivsliv som stuepike på Bardøla Høyfjellshotell på Geilo. Det ble en del sengeskift før andre oppgaver ventet og tok meg på en jobbreise som fortsatte med mer hotell, turistsjef, destinasjonsutvikling og arrangementer på fjellet og i by’n. Salg og marked nasjonalt og internasjonalt, og å vise frem landet vårt har vært en stor del av arbeidslivet mitt. Men jeg har også vært så heldig å få ta med nordmenn ut til perler ute i verden. Reiselivet gir så mye, folk møtes, opplevelser deles og minner skapes!

Mine favoritter

Favorittland: En periode var det ikke ferie og sommer om det ikke ble ei uke på en gresk øy. Nå står det å være aktiv i norsk natur høyest på listen. For et ferieland vi har utenfor vår egen dør!

Favorittby: Her må jeg innom to verdensdeler, til Europa og USA, nærmere bestemt Praha og San Fransisco. Begge disse byene grep meg og topper pallen.

Man må innom Golden Gate om man først er i San Francisco. Et godt tips er å leie sykkel og sykle over broen.

Beste reisetips fra TravelXpos fire kategorier

TravelXpo er delt inn fire kategorier. Jeg lar tankene vandre gjennom mine reiser og opplevelsene det har gitt. Det er så utrolig mye fint der ute, men her og nå er det disse stedene som trekker det lengste strået:

Explore: Svalbard med den unike naturen og dyrelivet. Jeg kan anbefale å utforske øygruppen både i den lange midnattsol-sesongen og når sola kommer frem igjen i mars.

Extreme: Padleferie, det å skli ut på havet! Den svenske vestkysten er unik, det samme er mange områder i Norge, som Helgelandskysten. Du gjør det akkurat så extreme som du vil!

Padling langs Helgelandskysten kan være både avslappende og ekstremt.

Exotic: Værlandet som sammen med Bulandet huser Norges vestligste bosetting. Noen dager på unike Værlandet Havhotell med frokost levert på trappa i sjøkanten, sykle Nordsjøporten med havørn på broa. Det er exotic!

Værlandet og Bulandet ytterst i vest.

Relax: Maldivene – dager med kritthvite strender, snorkling, spa og absolutt stillhet. Inderlig vakkert og avslappende, dette stedet tar jeg for alltid med meg som den ultimate relax-destinasjonen!

På Maldivene er det helt innafor å ta med seg hengekøya ut i vannet – avkjølende og avslappende på samme tid.

Nå gjelder det å inspirere reiselivet til å være med å skape en herlig smak av opplevelser på Telenor Arena i Oslo. Bli med som utstiller om du er vertskap for en reiseopplevelse, kom som publikum om du er reiseglad og vil ha en smak av verden. Velkommen til TravelXpo!