Nyheter

Påskefjellet er klart for deg!


De siste dagene før påske leser vi at drømmepåsken venter. Meteorologen smiler fra øre til øre og sier at både Sør-Norge og også deler av Nord-Norge kan glede seg.

Det vil være god bruk for både solbriller og solfaktor for utelivet både i fjellet og i lavlandet, er klar melding fra de som vet mest om været.

Samtidig leser vi i undersøkelse gjort på vegne av NHO Reiseliv at nordmenn, vi drar på påskeferie! Undersøkelsen sier at hele 55% av oss velger å reise bort i påsken og av disse er det 78% som har Norge som sin destinasjon for påsken. Og hyttedrømmen, den lever like godt om den har gjort i generasjoner, seks av ti som reiser bort planlegger hytteferie.

Hvite vidder, fine fjell, sol og hygge er noe mange nordmenn drømmer om for påsken.

Selv om noen velger sjøen, særlig når det er sen påske, er det til fjells de fleste drar. Vi har tatt en tur på ski for å teste forholdene, de er strålende i det vi går inn i påsken. Kalde netter holder godt på snøen, så er det løypemannskapene som sørger for at det venter gode forhold både i langrennsspor og alpinbakker. Kanskje er du en av de mange som skal gå noen av de 4.000 kilometerne med kvistede løyper som Turistforeningen gjør klar til påsken? Uansett, det venter vertskap på skidestinasjonene og på turisthyttene som er klare til storinnrykk og til å gjøre sitt aller beste for at det blir en drømmepåske i hvitt landskap.

Våre fjelltips til deg som ikke har bestemt deg for hva du skal gjøre:

• Ta kontakt med en av skidestinasjonene, kanskje har de et godt tilbud til deg?
• Sett deg på Bergensbanen eller Dovrebanen og ta toget rett ut i skisporet
• Ta turen til et av de tradisjonsrike høyfjellshotellene hvor påskebuffeten, peiskosen og påskestemningen råder år etter år.

God tur til påskefjellet!