Nyheter

Opplev den italienske magien


SibillaTravel er det første og eneste selskapet som kun tilbyr organiserte turer til den italienske regionen Le Marche fra Norge – og er selvsagt å finne på TravelXpo 10.-12. januar 2020. 

Det hele startet med et tilfeldig møte mellom Ilenia Mancinelli, en kvinne fra Marche og Jon Erik Arnesen, en norsk reiseglad Italia-elsker. Hun snakket entusiastisk om regionen sin og inviterte ham til å besøke Marche. Han ble forelsket i regionen og de er nå partnere i det norsk-italienske reiseselskapet med mål om å gjøre nordmenn kjent med Marche gjennom dypdykk i alt av hva regionen har å tilby.

Ilenia Mancinelli og Jon Erik Arnesen foran Sfera Grande di Pomodoro i Pesaro. Foto: Sibilla AS

– Vi fant ut at vi måtte dele regionens magi med reisende som ønsker å oppleve det ekte Italia, uforstyrret av masseturismen. Det er fantastisk mye å se og oppleve overalt på de sedvanlige italienske reisemålene, men man mister noe av det genuine med landet når det oversvømmes av turister. Det er det autentiske Italia vi ønsker å formidle med våre turer til Marche. Det er også viktig for SibillaTravel å vise respekt for lokale tradisjoner og miljøet. Derfor tilbyr vi kun skreddersydde opplegg for individuelle reisende, eller temareiser for maks 15 personer, sier Arnesen. 

– Min region har mye å tilby. “I marchigiani” – menneskene i Marche deler stolt sine steder og skikker med de som besøker dem, sier Mancinelli.

«Hele Italia i en region»

Målgruppen til SibillaTravel er erfarne reisende som gjerne har vært i Italia før, men som nå er på jakt etter annerledes opplevelser i genuine omgivelser. Ifølge Arnesen er Marche det perfekte reisemål. 

– Jeg oppdaget fort at slagordet til reiselivsseksjonen i Regione Marche stemmer, Marche byr virkelig på alt du forbinder med det ekte Italia, i en region. Her får du alt fra det bølgende landskapet, små landsbyer og mer enn 100 borgbyer fra middelalderen med Apenninene i ryggen, til store strender og små, private bukter ved Adriaterhavet. 

Det bølgede Marche landskapet med en landsby på hver topp. Foto: Sibilla AS

Gir tilbake 

Lokale leverandører involveres i alle ledd og SibillaTravel har gjort god research for å finne de aller beste innen sine områder. 

– Fordelen med å være en turoperatør med en lokal italiensk partner født i regionen og en som kjenner nordmenns reisevaner har vært åpenbar, sier Mancinelli.

– Alle som involveres må dele våre verdier og visjoner, slik at vi bidrar positivt til området. Vi skal alltid kunne konkurrere på kvalitet, innhold og opplevelser. Og jeg er ganske så sikker på at vi skal klare å levere noe helt unikt, som lever opp til vårt slagord sperimenta la magia –   opplev den Italienske magien her.

Turene

SibillaTravel tilbyr skreddersydde turer og temareiser for små grupper innenfor historie, kunst og kultur, aktiv ferie i den vakre naturen og ikke minst, kunsten å nyte livet med eno-gastronomi. 

Fra nasjonalparken Sibillini. Foto: Franco Mancinelli

Navnet SibillaTravel er inspirert av sagnfiguren Sibilla, en klok prestinne som bodde inne i fjellet Monte Sibilla i det som i dag er nasjonalparken Sibillini.  SibillaTravel gir muligheten til å oppdage de mange sagn og mysterier rundt Sibilla og hennes magiske rike gjennom fantastiske fotturer sammen med lokale fagfolk som beriker med kulturelle sanselige opplevelser i kontakt med naturen, og med et snev av magi.

Enogastronomi – en symbiose av vin og mat. Foto: Regione Marche.

SibillaTravel tilbyr italiensk vin- og matkultur gjennom opplevelser som går langt utover den klassiske aperitiffen på det lille torget og de stjerne restaurantene. Her snakker vi om en uendelighet av smaker som varierer fra en dal til en annen. Noe du kanskje bare kan få hjemme på kjøkkenet til en av de fastboende.  

Landsbyen Macerata Feltria med sitt spesielle klokketårn Foto: Regione Marche

Marche er en flerstemt region hvor landskapet slynger seg gjennom historiske små landsbyer, slott og borger fra middelalderen til renessansen, full av kunst, musikktradisjoner og historie. SibillaTravel tar deg til de mest berømte, men også til spennende steder utenfor allfarvei.

– Møt oss på TravelXpo for en hyggelig prat og inspirasjon til din neste Italia-tur, avslutter Arnesen.