Nyheter

Avslappende og eksotisk på Seychellene


Seychellene er det perfekte alternativet dersom du drømmer om en avslappende ferie, men ønsker å gjøre mer enn å ligge rett ut på en strand.

Alle foto: Gry og Arnstein Aarset

Ikke bare kan du finne nesten folketomme, fantastiske strender her, Seychellene byr også på flotte opplevelser, nydelig kreolsk mat og en frodig natur – perfekt for den eventyrlystne! Øyriket ligger i det Indiske hav, regnes som en del av Afrika, og består av hele 115 øyer. I denne saken tar vi for oss tre av de mest besøkte øyene: Mahé, La Digue og Praslin.

Seychellene er preget av frodig landskap.

En av verdens minste hovedsteder

Det er til hovedøya Mahé man flyr når man skal til Seychellene, og her ligger også hovedstaden Victoria, en av verdens minste hovedsteder. Dette er en nett liten by med både monumentale bygg og minnesmerker, et marked og en miniatyrutgave av “Big Ben” midt i byens rundkjøring.

Victorias “Big Ben” på øya Mahé.

I tillegg til den lille byen finner du her alt fra idylliske badestrender til vakker regnskog. Fordi denne øya har flest turister er det også flere flotte resorter her. Det er fullt mulig å ha base på Mahé og kun reise på dagsturer til de andre øyene, men den beste opplevelsen får du om du setter av tid til å bo på flere av øyene.

Nydelig på Kempinski Resort.

Nesten bilfritt

Den lille øya La Digue har kanskje ikke resorter like flotte som på Mahé, men blir likevel høydepunktet på turen for mange besøkende. Book gjerne inn fire-fem netter her om du har tid. Øya gir et fantastisk førsteinntrykk med sin frodige og fargerike fauna, og lever virkelig opp til forventningene. Palmer i alle varianter omslynger de smale og svingete veiene på øya, som er omringet av hvite strender og turkist hav.

Turkist hav og en hvit strand omringet av frodig natur på La Digue. Kan det bli bedre?

Det finnes nesten ingen biler på La Digue, men fordi øya ikke er mer en fem kilometer lang og tre kilometer bred er det helt ypperlig å leie seg sykler for å komme seg rundt. Men ikke la deg lure av størrelsen, selv om øya er liten er det mye å oppleve her! Med sykkelen som transportmiddel kan du for eksempel sykle på oppdagelsesferd for å finne en ny strand hver dag. Og du skal ikke bli overrasket om du finner en vik hvor du og ditt reisefølge får stranden helt for dere selv.

Spennende granittformasjoner finnes flere steder på La Digue.

La Digue er også kjent for sine granittformasjoner, som du finner i klynger flere steder. I den forbindelse er det et “must”  å dra innom stranden Anse Source d’Argent. En dag her er et eventyr mellom nesten naturstridige granittformasjoner, hvite sandstrender og korallrev. Bølgeskvulp, ved siden av dempede reggaerytmer og ferskpresset juice fra strandbaren, gir den perfekte rammen.

I denne lille strandbaren serveres det avkjølende drikke.

Om du trenger en avveksling fra strandlivet, kan du legge ut på topptur til Nid D’Aigle, som med sine 333 meter over havet er øyas høyeste punkt. Belønn deg selv med et deilig bad når du kommer ned igjen, for her er det et tropisk klima med høye temperaturer og fuktig året rundt.

I høyden får du flott utsikt over hele øya.

Fascinerende palmejungel og verdens største frukt

Praslin er Seychellenes nest største øy, men man kommer seg fint rundt med buss. Besøk for eksempel naturreservatene Fond Ferdinand og Vallee de Mai, sistnevnte er faktisk listet opp på UNESCOs verdensarvliste. Og det er ikke uten grunn, dimensjonene på plantene vi kjenner igjen fra stua hjemme er rett og slett fascinerende. Kanskje er det slik en maur opplever avdelingen for bregner og stueplanter på Plantasjen?

I naturreservatet er det flere fine turveier i ulike lengder, så her kan man fint bruke noen timer på å rusle mellom palmene. Ikke trenger du å bekymre deg for giftige krypdyr heller, for slikt finnes ikke på Seychellene.

Omringet av palmejungel.

Og når du er innom de flotte reservatene, pass på så du får tatt en titt på den spesielle Coco de Mer-frukten! Dette er verdens største frukt, med en vekt på opptil 25 kg. På grunn av fruktens utseende, som er bemerkelsesverdig lik både det mannlige og kvinnelige underliv, har den en rik historie som fruktbarhetssymboler.

Den spesielle Coco de Mer-frukten.

Heller ikke på Praslin må du lete lenge for å finne en innbydende strand. Test for eksempel ut Grand Anse, en to kilometer lang strand sørvest på øya. I likhet med på resten av strendene på Seychellene kan du også her oppleve å ha stranden nesten helt for deg selv. Det er det bare å nyte, for dette er et reisemål som stadig flere kommer til å få øynene opp for i årene som kommer.

Denne mannen byr gjerne på litt fersk ananas til turister som har forvillet seg inn i jungelen på vei til nok en øde strand.
Ikke et menneske å se – faktisk ganske vanlig på strendene på Seychellene.

Fakta

Hovedstad: Victoria (på øya Mahé)
Innbyggertall: 92.677
Totalareal: 455 km2
Valuta: Seychelliansk rupi
Offisielle språk: Engelsk, fransk og seychellisk kreol

Det går ikke direktefly til Seychellene fra Norge, men du kan for eksempel fly via Amsterdam og Paris (KLM), Doha (Quatar), Dubai (Emirates) eller Addis Abeba (Ethiopian Airlines). Charterselskaper som Apollo, Ving og TUI setter også opp reiser til det vakre øyparadiset.

Seychellene (markert) ligger i det Indiske hav og tilhører Afrika.

Vil du bli utstiller på TravelXpo? Slå til på vårt early bird-tilbud!


Har du et spennende produkt eller en opplevelse du vil presentere og selge til et reiseinteressert publikum? Da er TravelXpo en unik mulighet for å nå ut til tusenvis av potensielle nye kunder!

Noen gang hørt ordtaket “The early bird catches the worm”? Enkelt og greit betyr det at det kan være smart å være tidlig ute. Det gjelder også for utstillere som ønsker å stille ut på TravelXpo på Telenor Arena 10.-12. januar 2020.

Vi kjører vårt eget early bird-tilbud, som gir 20 % avslag på standleien til alle utstillere som melder seg på messen før 1. september.

Klikk her for å melde på din bedrift som utstiller allerede i dag.

Og det er ikke bare penger å spare for utstillere som melder seg på tidlig. Jo tidligere du melder deg på, jo større sjanse er det for at du får plasseringen du ønsker deg, og du har god tid til å planlegge en unik stand og spennende aktiviteter som tiltrekker seg publikum.

Vårt team vil hele veien være tilgjengelige for å hjelpe deg og din bedrift til et best mulig resultat, enten det gjelder spørsmål rundt markedsføring, aktiviteter, grafisk bistand og utstyr til og design av stand.

Les mer om hvorfor du bør bli utstiller her.

Vi gleder oss til reisen videre, og håper du ønsker å bli med.

Ikke nøl med å ta kontakt dersom du har spørsmål, du finner kontaktskjema og kontaktinformasjon på denne siden.