Nyheter

Margaret Hystad – om å investere i reiselivet


Investor med spesiell kompetanse og lang erfaring fra etablering og arbeid med vekstbedrifter

Margaret Hystad brenner for det lokale reiselivet, og høsten 2021 kjøpte hun gamle, ærverdige Utne Hotell i Hardanger. Dette for å ivareta en uerstattelig kulturskatt, samt gjøre den noe mer tilgjengelig i samarbeid med lokalbefolkningen kombinert med allerede etablert konsept.

Hovedintensjonen for satsingen er å samle og tilby attraktive opplevelser til både lokalbefolkning og tilreisende. “Vi ser en tydelig trend der turister søker autentiske opplevelser omgitt av kyst, fjord og fjell, ofte kombinert med matopplevelse og overnatting. Vi ser stort potensial i denne type autentiske opplevelser.”

Margarets reisesatsning ble etablert i 2019 gjennom selskapet Viking Adventure AS, for å samhandle aktiviteter og tilbud med intensjon om å inkludere flest mulig. Dette i en sårbar reiselivsbransje med stort potensial som trengte drahjelp på Haugalandet (region mellom Bergen og Stavanger). Målgruppen ved etablering var i første omgang et voksende cruisemarked i regionen med lav grad av forankret lokal verdiskapning.

Margaret har investert i hurtigbåt, Fjordcruise, microhytter og sertifisering av lokale guider, samt videreført RIB-aktiviteter. 

Hør mer om Margarets hovedfilosofi om å inkludere lokalmiljøet og samarbeide med alle aktører for å kunne tilby trygge og gode opplevelser, samt fremstå som en samlet attraktiv destinasjon på bransjedagen!