Nyheter

Inviterer til skjulte perler på Vestlandet


På Bekkjarvik Gjestgiveri og Knutholmen Hotell og Restaurant kan du nyte vakkert kystlandskap og nydelig mat fra lokale råvarer.  

Tekst: Ida Save
Foto: Bekkjarvik Gjestgiveri og Knutholmen Hotell og Restaurant

De to hotellene er begge medlemmer av De Historiske, en unik medlemsorganisasjon bestående av mange av Norges mest sjarmerende hotell og spisesteder.

– Felles for alle bedriftene som er med i De Historiske, er at vi har historiske bygninger, har fokus på kultur- og historieformidling, samt det gode vertskap. Alle bedriftene er godt forankret i lokalsamfunnet, og bærekraft og bruk av lokale råvarer er blant tingene som alltid har vært viktig for oss, forteller Kari Lie, som er salgssjef for Bekkjarvik Gjestgiveri og Knutholmen Hotell og Restaurant.

Verdensmester på menyen 

Lie sier at for mange besøkende er hotellene selve destinasjonen i seg selv, og det er mye historikk å spore i veggene. Knutholmen, som ligger i Kalvåg, sies å være Vestlandets svar på Lofoten. På 1860-tallet var Kalvåg kanskje det største fiskeværet på kysten, samt en viktig havn for reisende mellom Nordland og Bergen. I dag er det også et yndet stoppested, med havneidyll med 50 restaurerte sjøhus og yrende sommerliv. Bekkjarvik har vært et gjestgiveri siden slutten av 1600-tallet, da Kong Christian IV besluttet at det skulle være gjestehus for hver halve dagsreise langs norskekysten. 

I dag er hotellet kjent også utenfor landegrensene. Årsaken er sønnen i huset, Ørjan Johannessen, som vant Bocuse d`Or, verdensmesterskapet i kokkekunst, i 2015. Det er hans bror Arnt som er kjøkkensjef og som til vanlig serverer nydelig mat, men Ørjan er også ofte på plass på kjøkkenet.

– Dersom man bestiller i god tid, kan man få servert og presentert Bocuse d`Or-menyen Ørjan vant gull med i Frankrike i 2015, av verdensmesteren selv.

Arnt og Ørjan Johannessen lager nydelig mat til Bekkjarvik Gjestgiveri sine gjester.

Både Bekkjarvik Gjestgiveri og Knutholmen Hotell og Restaurant har en felles forankring i gode matopplevelser, og standarden på maten er høy, med ferske råvarer fra området rundt. 

– Vi bruker alltid lokale råvarer, og tilgangen på dette er tilnærmet lik begge steder, blant annet sjøkreps, fisk, villsau og ramsløk, forteller Lie. 

Gode råvarer er viktig både på Knutholmen Hotel og Restaurant og Bekkjarvik Gjestgiveri. Her fra Knutholmen.

Unike turer

Begge steder samarbeider også med lokale aktører som kan tilby spennende aktiviteter, for eksempel hav- og krabbefiske, turer med historiske fiskeskøyter eller mer moderne ribbåter. Du kommer nær naturen, og det lokale dyrelivet, med blant annet havørn, er aldri langt unna, skal vi tro Lie. 

– Naturen rundt er fantastisk, og det er muligheter for både kajakk- og fjellturer. Reiser du til Knutholmen kan du for eksempel gå til Hornelen, som med sine 860 meter over havet er Europas høyeste sjøklippe, legger salgssjefen til. 

Hornelen er Europas høyeste sjøklippe.

På TravelXpo vil hun og kollegaene presentere de to hotellene med både bilder, konkurranser og smaksprøver. 

– Jeg håper virkelig flere blir inspirert til å besøke disse litt skjulte perlene, avslutter Lie. 

Kari Lie er salgssjef for de to hotellene Bekkjarvik Gjestgiveri og Knutholmen Hotel og Restaurant.