Nyheter

Opplev den spektakulære Helgelandskysten


Drømmer du om å oppleve Helgelandskysten? Helgeland Opplevelser hjelper deg å skreddersy ditt opphold i øyriket.  

Hovedfoto: Terje Rakke Nordiclife/Visit Helgeland

– Helgeland er kanskje Norges flotteste kyst i kombinasjon med fantastiske fjorder og fjell. Mellom de tusener av øyer, holmer, skjær og fjorder utforsker vi spektakulære steder du bare kan nå med båt. Området har historiske bosetninger som i dag virker uvirkelige med hver sin dramatiske og særegne historie. Naturen er på sitt reneste og mest uberørte på Helgeland med både nasjonalparker og verdensarv område. Helgeland Opplevelser tilbyr opplevelsesturer der vi tar kundene med i øyriket, deler historier, matopplevelser og minneverdige overnattinger, forteller Terje Røren Johansen. 

Vinn gavekort fra Helgeland Opplevelser – se hvordan nederst i artikkelen. 

Helgeland Opplevelser starter sin aktivitet i mars 2020 og blir å finne på TravelXpo allerede i januar. Målet til Terje Røren Johansen og Ola Dybvik, som står bak selskapet, er å levere fantastiske opplevelser og skreddersydde turer til alle som vil besøke Helgeland.

– Langs Helgelandskysten er det et utall av plasser man ikke når med annet enn båt, og det er det som danner grunnlaget for satsingen vår, forteller Røren Johansen.

Selskapet har et bredt spekter av båter som enkelt tar gjesten dit de ønsker. Med noen av Norges største og tryggeste ribber tar de deg ut til skjærgården og ønsker du å ha med sykkel eller kajakk er dette fullt mulig. 

Ingen masseturisme

– Vi har flere gode samarbeidspartnere rundt på Helgeland som tenker som oss: Ansvarlig turisme med fokus på å bruke lokal arbeidskraft, mat, kultur og infrastruktur. Reisene går ofte utenfor allfarvei og gruppene er små, sier Dybvik.

Gjestene kommer fra hele verden, og fellesspråket er engelsk. Turlederne er lokale og snakker norsk og engelsk, med lokale guider på stedet. Dermed kan de tilby alt fra avslappende opphold med fotografering av dyreliv til en aktiv ferie med fjellturer, safari, kajakk, havfiske og mye mere. Skreddersøm gir kunden nøyaktig det de ønsker.

– Det at man kun kommer seg hit via sjøveien, gjør at man slipper unna masseturismen som preger mange andre populære turistmål i Norge. Turene med charter-rib ute på sjøen gjør også at man kan få med seg mange spektakulære opplevelser og steder på kort tid. Utforsk Helgeland med Helgeland Opplevelser er allerede blitt et slagord og bookingen er allerede godt i gang, sier Røren Johansen.

Verdens vakreste kyst?

Det er flere som omtaler Helgelandskysten som ikke bare Norges, men også verdens vakreste kyst. Dette er ikke uten grunn. Ønsker du å oppleve fantastisk natur mellom over 6000 holmer, skjær og øyer er dette plassen for deg. Helgeland er et vakkert øyrike der du kan være i ett med naturen som bare venter på å bli oppdaget.

– Vi vet hva Helgeland har å by på, og nå ønsker vi å dele det med resten av verden- Her får du slående utsikt over øyriket enten du prøver deg på 100 meters fjelltopper som Øksningan eller 858 meter høye på Dønnamannen. Ønsker du en mellomting er nabofjellet til Dønnamannen, Åkvikfjellet på 287 meter, en anbefalt fjelltur, forteller Røren Johansen. 

Selv på et mangfold av broer som forbinder de ulike øyene sammen, vil utsikten være vakker i alle retninger.

– Helgeland er som skapt for øyhopping med sykkel eller eventuelt det perfekte padleparadis for de som vil nyte naturen, høre naturens lyder og utforske øyriket. Du kan padle over alt, mellom bruer, rorbuer, restauranter, fjell, ubebodde og fraflyttede øyer, sier Dybvik. 

Helgeland er i et område med grunne farvann og er også hyppig brukt av lokale dykkere som ønsker å utforske det maritime livet under havoverflaten.

– I øyriket kan du få oppleve Kulturhistorisk Safari ut i havgapet, eller om du ønsker å utforske øyene med kajakk, sykkel eller småbåt kan dette arrangeres sammen med våre guider. Primært har vi utfartshavner i Brønnøysund, Mosjøen og Sandnessjøen, men gjesten bestemmer selv hvilket utgangspunkt opplevelsesturen på Helgeland skal ha, avslutter Dybvik. 

Helgeland Opplevelser vil fra oppstarten i mars tilby et utvalg ferdige pakketurer, samt muligheten til å skreddersy sin egen ferie. Ta turen til TravelXpo 10.-12. januar for å lære mer om alt de har å tilby. Helgeland Opplevelser kommer til messen med flotte gavekort, messetilbud og premier. 

VINN GAVEKORT!

Globetrotter Gunnar Garfors og reisejournalist Thorkild Gundersen tar med seg sin podcast Globusrulett til TravelXpo. Underveis lodder de ut flotte premier, blant annet gavekort på 20.000 kroner fra Helgeland Opplevelser.

Helgeland Opplevelser deler ut to gavekort på 20.000 kroner, et under podkasten lørdag 12.30 og et i løpet av episoden som lages søndag 16.00.

Gavekortet kan benyttes til fantastiske opplevelser på Helgeland, for eksempel øyhopping på sykkel, hvalsafari eller kajakktur.