Nyheter

En fest for ganen på Telenor Arena


Foto: Sverre Hjørnevik

God mat og drikke hører med på en messe, og TravelXpo er unik i så måte. Her kan du ta med smaksløkene på en skikkelig rundreise i hele landet, helt uten å forlate Fornebu.

– Norsk lokalmat er i skuddet som aldri før. De to siste årene har jeg reist rundt i vårt fantastiske matland og laget én TV-serie for Matkanalen og én for amerikansk TV, og vi har virkelig mye å være stolt av. Dette kan du oppleve på TravelXpo, sier konferansier Arne Hjeltnes.
Vil du få med deg gode matopplevelser fra hele landet på Telenor Arena, bør du avlegge området “Smaken av Norge” et besøk. Der kan du prøve en rekke lokale godbiter fra hele landet og i området rundt kan du snakke med mange spennende utstillere, som De Historiske og HANEN.

Foto: Sven Erik Knoff

Koselige overnattingssteder og gårdsutsalg
– Det å besøke gårdsbutikker og overnatte på unike plasser gir opplevelser utenom det vanlige når du er på reise, og blant våre medlemmer finner du et mangfold av slike koselige, unike overnattingssteder, gårdsbutikker og gårdsutsalg over hele landet, sier Bernt Bucher-Johannessen. Han er daglig leder for HANEN, som er en næringsorganisasjon for bygdeturisme, gårdsmat, innlandsfisk og innlandsbåter.
Bucher-Johannessen forteller av de spesielle overnattingsstedene ofte er å finne på gårder, og under TravelXpo får du muligheten til å møte flere av HANENs medlemmer på stand.
– Under messen vil blant annet Danebu Kongsgård i Valdres, Venabu Fjellhotell og Skåbu fjellhotell i Gudbrandsdalen være representert. I tillegg kommer Eikerapen gjestegård på Sørlandet, Bortistu gjestegård på Oppdal og Marmelkroken på Andøya i Nordland, sier han og legger til at de alle ser frem til å være til stede på TravelXpo.
– Det er fint å møte alle de interesserte besøkende, som planlegger ferien sin. Ferien er ofte noe av det kjæreste en har, sier han.

Foto: Sven Erik Knoff

Perfekt for feiring
I likhet med HANEN tilbyr også De Historiske flotte opplevelser i omgivelser litt utenom det vanlige. Dette er en medlemsorganisasjon bestående av hoteller, spisesteder og en båt.
– De Historiske tilbyr kortferier fra Sørlandet i sør til Svalbard i Nord. Hos oss finnes opplevelser for alle – voksne par, matglade, familier og vennegjenger, sier administrerende direktør for De Historiske, Nils Henrik Geitle.
Han legger til at De Historiske også er et godt valg for feiringer og bryllup.
– Ikke minst kan vi tilby flotte opplevelser til firmaturer for de som ønsker å reise med kollegaene sine. Nå gleder vi oss til å møte mange nye gjester som vil oppleve Norge på TravelXpo, og vi håper flere benytter anledningen til å bestille turer og kortferier, sier han.
På standen vil utvalgte medlemmer fra hele landet være til stede, og du finner den i umiddelbar nærhet til “Smaken av Norge”, der du kan smake på lokale spesialiteter fra hele Norge.

Foto: Morten Brun

Tekst: Katrine Andreassen