Nyheter

På TravelXpo kan du nyte ekte norsk sider


På standen Smaken av Norge kan du smake på sider og eplemost fra hele Norge. Du får også møte forfatterne av en helt ny sider-bok. 

Sider og fruktvin har en lang historie i Norge, men for mange er både produsentene og produktene fortsatt litt ukjente. Nå får du muligheten til å møte flere av dem på Telenor Arena, for der blir det en egen sider-bar for deg som elsker sider eller bare er nysgjerrig på produktene.

– Det er Fursetgruppen som drifter standen, og vi har spilt inn hvilke produsenter de bør servere. Det er blitt mange å velge mellom, sier Bernt Bucher-Johannessen. 

Godt mottatt

Bucher-Johannessen blir også å treffe på standen. Sammen med Cecilie Aasen og Eivind Haalien har han skrevet boken “Sidereventyret”, som kom ut for to måneder siden. 

– Boken omhandler både dagens fremtredende produsenter, historien til fruktvin og sider i Norge, og den inneholder dessuten noen kapitler om sider og norsk mat, sier Bucher-Johannessen. 

Han forteller at boken er blitt meget godt mottatt, og det er kanskje ikke så rart når man ser hvilken interesse norsk sider har fått de siste årene.

Stadig flere produsenter

– “Sidereventyret” er den første boken som forteller om den fantastiske utviklingen norsk sider har hatt de siste ti årene. Vi har gått fra tre til 50 produsenter, og norsk sider holder en meget høy kvalitet, sier han. 

Dette ser man blant annet i de mange medaljene norske produsenter får i internasjonale konkurranser, som Nordic Cider Awards i Bergen i november. 

Vil du vite mer om sider, har du altså anledningen under TravelXpo. Kom innom, lær mer og smak på sider og eplemost fra hele Norge. 

Tekst: Katrine Andreassen
Foto: siderlandet.no