Nyheter

Magiske opplevelser i eget land


Reise i eget land blir en stor og viktig del av TravelXpo. Vi er derfor glade for at vi nå har fått med oss flere hoteller fra De Historiske med på utstillerlisten.

Foto hovedbilde: JS Norge

De Historiske Hotel og Spisesteder vil være en stor og inspirerende utstiller på TravelXpo, og stiller blant annet med aktørene Engø Gård på Tjøme, Frethem Hotel i Flåm. Røros Hotell, Vertshuset Røros, Erzscheidergården Hotell og Kaffestuggu på Røros, Fleischers på Voss, Knutholmen i Kalvåg og Bekkjarvik gjestgiveri i Austevoll. 

Les mer: Inviterer til skjulte perler på Vestlandet

Eivind Biong er salgs- og markedssjef for hotellene Røros Hotell, Vertshuset Røros, Erzscheidergården Hotell og spisestedet Kaffestuggu, og ser frem til å vise hva Røros har å by på.

Idylliske Røros. Foto: Stine Teigen

– En magisk opplevelse

De tre hotellene spenner fra Røros Hotell, som er et stort familie-, kurs- og konferansehotell, via Vertshuset Røros med sine 38 rom og to restauranter, til Erzscheidergården Hotell som kun har 24 rom og serverer hjemmelaget frokost. Kaffestuggu er det eldste spisestedet på Røros som fortsatt er i drift. 

– Bare det å være i og rundt Røros er en opplevelse i seg selv. Det er som å gå rundt i et levende og bebodd folkemuseum, og det er ikke uten grunn at Røros er på Unescos verdensarvliste. Vi anbefaler også våre gjester et besøk i Olavsgruva og Rørosmuseet, der man får med seg historien til gruvesamfunnet. Lokale aktører innen mat, for eksempel Rørosrein, er også verdt et besøk, mener Biong.

På messen ønsker de å inspirere med en smak av Røros, ikke bare med mat, men også design.

– Vi har planer om å få med oss Røros Tweed, som står bak Rørospleddet, som har utrolig kult design. Og målet er selvsagt å sette Røros på kartet – en tur hit er en magisk opplevelse.

Fleischer’s Hotel på Voss er en del av De Historiske, og skal stille ut på TravelXpo.

Kulturhistorie

Også ærverdige Fleischer’s Hotel på Voss blir å finne på TravelXpo. Hotellet er omkranset av mektige vestlandsfjell, og ligger nydelig til mellom Vangsvatnet og jernbanestasjonen.

Fleischer’s Hotel, som sto ferdig i 1889, er rikt på tradisjoner, og i dag er Erik Fleischer Tønjum og Alette Hjelmeland femte generasjons vertskap.

Hos Fleischer’s tilbyr de sine gjester “historien om Norge”, formidlet gjennom lokale råvarer, tradisjonsrike oppskrifter, ekte kulturhistorie og tidsriktige vertskap. Dette tar de med seg til TravelXpo i januar.

– Vårt mål for TravelXpo er å inspirere med kulturhistoriske opplevelser, forteller Hjelmeland.