Nyheter

Campingferie for den viderekomne i Finnmark og Nordfjord


Foto: Kjell Sæther

Norge er et fantastisk ferieland for deg som elsker camping i alle former. Kanskje dette er året du skal prøve guidet bobiltur eller glamping?

Er du klar for en bobiltur utenom det vanlige, kan det anbefales å ta en prat med Nina Riple Brekke og de andre hos Opplev Finnmark. De driver med bobilutleie, og arrangerer i tillegg guidede bobilturer.
– Fordelen med en guidet tur, er at du får oppleve noe du kanskje ikke ville gjort ellers. Du får fellesskapet, og det er også noen steder man ikke kan besøke uten å være med i en gruppe. I tillegg er det en trygghet å kjøre flere sammen, og ha alt tilrettelagt og klart. Du trenger ikke tenke på noe, bare nyte og være til stede i nuet, sier Brekke.

Foto: Nina Riple Brekke

Planlegger alt
Opplev Finnmark kan blant annet friste med guidet nordlysjakt, midnattsoltur og gourmetreise i Varanger. Nå planlegges også turer til Pasvik, Magerøy og Norkinnhalvøya, og alle turene har matopplevelser og nye vennskap i fokus.
– Vi kjører ledebil foran, så følger inntil fem bobiler med i en kolonne. Du trenger bare pakke bagasjen og bestille flybilletten. Vi henter deg på flyplassen i Alta ved ankomst og så tilrettelegger vi resten – både hvor vi skal overnatte samt når vi skal fylle diesel og tømme tanken, sier hun.

Foto: Nina Riple Brekke

Glamorøs camping
Også Nordfjord kan by på gode opplevelser.
– Nordfjord er et eldorado for barnefamilier, men også det perfekte reisemålet for individuelle reisende og dem som er på søken etter spesielle opplevelser, sier Solveig Midtbø ved campingplassen Fjordsight på Bryggja.
På campingplassen kan hun blant annet tilby glamping, som hun anbefaler både for venner, kjærestepar, kollegaer og dem som reiser alene.
– Dette er en glamorøs form for camping. Opplev å våkne i en seng med bølgeskvulp og fuglekvitter, og kjenn den magiske stemningen en lys sommerkveld. Hos oss har vi store telt, som er koselig innredet med senger, dundyner og -puter, sengetøy, gulvtepper, stoler, bord og lykter.

Foto: Solveig Midtbø

Et Norge i miniatyr
Midtbø beskriver Nordfjord som et komplett og kompakt stykke Norge, med fjord, fjell, daler, kyst, bygd og by hand i hand.
– Vi har alt. Bryggja ligger plassert sentralt i Nordfjord, som et knutepunkt mellom fem kommuner, som alle har sine unike opplevelser, sier hun.
Stad er som et historisk museum, der både St. Sunniva og vikingtiden har satt sine spor, og Bremanger er et Norge i miniatyr med hvite sandstrender og Europas høyeste sjøklippe.
– Videre har vi nasjonalromantiske Stryn, med Briksdalsbreen og Norges tøffeste Via Ferrata i Loen, Gloppen, som er et mekka for den som er opptatt av å bevege seg, og Kinn, der du kan ta turen til Kråkenes Fyr. I tillegg ligger alt til rette for dem som liker å padle og fiske i fjorden, gå tur i fjellene eller sykle i bygda, sier hun.

Tekst: Katrine Andreassen