Nyheter

Stor interesse for campingsommer


I 2020 fikk mange nordmenn øynene opp for campinglivet. Vil den økte interessen fortsette i 2021?

Campingplassen er for mange steder landet rundt en viktig motor for sommerturismen, og antall norske overnattinger på campingplasser hadde en sterk økning i 2020, viser en ny rapport fra NHO Reiseliv.

Det hele toppet seg i juli, med 40% økning mot juli i 2019. Vinneren var Nordland med hele 50.000 nye gjestedøgn, en vekst på over 30% fra året før.

En sterk økning av nordmenn gjorde virkningen av corona og fallet i utenlandske turister mindre dramatisk enn fryktet.

– Ønsker å fortsette der de slapp

Jarle Buseth, som er bransjesjef for camping i NHO, tror sommeren 2021 vil bli like bra, om ikke bedre enn sommeren 2020.

– I 2020 fikk veldig mange nordmenn øynene opp for vårt vakre, landstrakte land, som tilbyr absolutt alt man kan tenke seg. Og det var mange som ikke fikk gjort alt de kunne tenke seg i fjor, så de ønsker å fortsette der de slapp i fjor.

Han forteller videre at de i campingavdelingen i NHO Reiseliv gjennom mange år har sett at camping vokser år for år.

– Det er mange grunner til dette. Campingplassene blir stadig bedre, med blant annet bedre utleiehytter, sanitæranlegg med familierom, egne barneavdelinger der toalett, dusjer og vasker er tilpasset de små, restaurant på plassen og flotte lekeområder med interaktive leker. Alt dette gjør at flere campingplasser har blitt 4 og 5 stjernes familieresorter, sier Buseth.

Bobil gjør campingferien mer tilgjengelig

Han forteller også at mange har gått til innkjøp av bobiler.

– I 2020 var det registrert rundt 50.000, og når man har tilgang til slike, blir det enklere å bare ta seg en helgetur til nabokommunen eller lengre. Et annet konsept, glamping, har vi hatt i utlandet lenge, men nå begynner det å ta av i Norge også. Egne campingplasser som har satset på Glamping har hatt stor suksess.

7,5 millioner gjestedøgn

Det var 932 statistikkpliktige campingplasser i Norge per juli 2020. 335 av disse er helårsåpne, og også på skidestsinasjoner er camping en populær overnattingsform.

Camping er svært populært, ikke bare blant nordmenn, og 2019 hadde norske campingplasser hele 7,5 millioner gjestedøgn.

Lyngmo Camping Hafslo