Nyheter

Aktivitetspark for hele familien


På Golsfjellet kan du oppleve omtrent alle friluftslivets gleder. Området er også et av landets beste utgangspunkt for sykling på fjellveier og stier. 

Tekst: Ida Save
Foto: Birgit Haugen 

– Jeg liker å se på Golsfjellet som den naturlige aktivitetsparken for hele familien. Her kan du fiske, bade, padle, se på dyrelivet, og det er milevis med gode turstier, enten du tar beina eller sykkelen fatt, forteller Thorgeir Røer fra Visit Golsfjellet. 

Den sentrale beliggenheten på høyfjellet midt mellom Hallingdal, Hemsedal og Valdres, med gode vei- og togforbindelser til både Oslo og Bergen, gjør at området er lett tilgjengelig. Overnattingsmulighetene er også mange, enten du vil sove på hotell, campingplass eller i hytte. 

El-sykkel i fjellet  

Røer forteller at kortreiste aktivitetsferier er en klar trend i markedet. 

– Stadig flere familier, par og vennegjenger velger Golsfjellet som reisemål der blant annet sykling står i fokus. Det er også moro å se hvordan el-sykler har fått helt andre mennesker enn de tradisjonelle syklistene opp i fjellet og ut på tur. Vi liker å se på el-syklene som folkehelse i hver amper, og tilrettelegger derfor overnattings- og serveringsstedene med lademuligheter. I tillegg er det stadig flere entusiastiske stisyklister som også får øynene opp for de unike mulighetene til å sykle på høyfjellsplatået, sier Røer. 

Han mener Golsfjellet har tilbud som passer alle som kan sykle. 

– Du trenger ikke engang å ha din egen sykkel, her kan du leie helt nye sykler både

med og uten el-motor. Vi har lenge hatt et stort fokus på å tilrettelegge og skilte gode rundturer for syklister på ulikt nivå, og alt i alt har vi skiltet mer enn 200 kilometer anbefalte sykkelveier fordelt på åtte rundturer. I tillegg gir boka ”Mjølkevegen med avstikkere” ytterligere femten gode turforslag.

– Stress ned

Skal du på sykkelferie på Golsfjellet, er Røers viktigste tips å ta seg tid til å nyte livet.

– Se litt på omgivelsene, stopp for å ta et bad i et krystallklart fjellvann, hils på både kyr, geiter, sauer og griser. Stress ned, senk skuldrene og få med deg at du sykler i helt unike omgivelser – kanskje sammen med de du er mest glad i. 

Utover det er det viktig med en sykkel som er i god stand: Sjekk at bremsene virker, at kjedet er smurt, at det er nok luft i hjulene, og at du sitter godt.

– Det er også lurt å planlegge turene på forhånd, slik at du vet hvilke rundturer du har lyst til å sykle. Finn turene som passer deg, og husk at en god rundtur kan sykles begge retninger.

Kortreist 

På TravelXpo vil Visit Golsfjellet være en inspirasjonskilde til kortreiste naturopplevelser for hele familien. 

– Vi ønsker å slå et slag for folkehelsa gjennom fysisk aktivitet kombinert med velvære, god mat og ekte opplevelser. Vi vil rett og slett bidra til at du får et enda bedre liv gjennom gode naturopplevelser, avslutter Røer. 

Vil du vite mer om sykkel- og aktivitetsferier på Golsfjellet? Sjekk ut golsfjellet.com, eller ta turen til TravelXpo 10.-12. januar 2020.